mandag den 11. februar 2013

Fastelavnsboller


2 dl. Lunken mælk
25 g. gær
1 æg
100 g. smør/margarine
½ tsk. Salt
½ dl. Sukker
1 tsk. Kardemomme
4-500 g. mel

Fyld
Du kan komme det i du synes. F.eks. creme, syltetøj, marcipan, nougat, æblemos osv.

1. Gær røres ud i den lunkne mælk
2. Smør smulders i.
3. Resten tilsættes, melet lidt af gangen og æltes godt.
4. Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse
5. Deles i to og rulles ud og skæres til firkanter med en pizzaskærer.
6. kom fyld på midten af hver firkant og luk til, vend lukningen nedad.
7. Efterhæv ca. 10 min.
8. Bages i forvarmet ovn 13-15 min. ved 180 grader
9. Pynt med glasur og evt. krymmel

2 kommentarer:

  1. Sikke en masse opskrifter du har lagt til os i dag. Dem må jeg da vist se nærmere på. Har ikke nået at lave fastelavnsboller endnu i år...

    SvarSlet
  2. Ja nu skal jeg have styr på alle de opskrifter :-)
    Så må du da igang med fastelavnsbollerne, vi har rigtig hygget med at bage og spise her i weekenden.

    SvarSlet